Onze mensen

Abel Huisman

Logistiek medewerker
Eigenlijk had ik zelf ook nooit verwacht om in de logistiek aan de slag te gaan.

Onze logistiek medewerker

Maak kennis met Abel, onze logistiek medewerker bij Bakker Transport & Warehousing. Hij vertelt hoe hij bij Bakker Transport & Warehousing terecht is gekomen en wat zijn dagelijkse werkzaamheden inhouden. Daarnaast deelt hij zijn passie voor het werk en wat hem motiveert om elke dag met plezier aan de slag te gaan bij ons bedrijf.

Hoe ben je in contact gekomen met Bakker Transport & Warehousing?

Eigenlijk had ik zelf ook nooit verwacht om in de logistiek aan de slag te gaan. Vroeger lagen mijn ambities in de zorg. Ik werkte met verstandelijk beperkte jongeren. Dit vond ik erg leuk, maar door bezuinigingen en nieuwe regels was hier geen plek meer voor mij. Ik verhuisde naar Heerenveen en had tijdelijk geen werk. Zo kwam ik bij een banenpool van de gemeente terecht. Via een vriend van mij kwam ik in contact met Bakker Transport & Warehousing en hebben ze mij de kans gegeven hier aan de slag te gaan.

Hoe ziet jouw werk bij Bakker Transport & Warehousing eruit?

Tijdens mijn proefperiode werkte ik vooral aan het onderhoud van het terrein. Na verloop van tijd werd me gevraagd of ik het heftruck en reachtruck certificaat wilde behalen. Hiermee kon ik aan de slag in het warehouse.

Sindsdien ben ik logistiek medewerker. Met de palletwagen rijd ik de goederen heen en weer en zorg ik dat alles op de goede plek terecht komt. Van inkomende goederen doe ik ook de ingangscontrole. We controleren bijvoorbeeld of goederen schoon zijn, of ze allergenen bevatten en of er geen sporen van ongedierte te vinden zijn. Pas als alles klopt zetten we de producten in de stellingen. Ik voer de producten dan aan voor de jongens in de reachtruck, en zij zetten het op de goede plek in de stelling.

Wat maakt het voor jou leuk om bij Bakker Transport te werken?

In mijn functie vind ik het leuk om dingen (zaken) uit te zoeken en te controleren. Zorgen dat alles op rolletjes loopt. Ook het contact met de collega’s is altijd leuk. We hebben een leuke klik met elkaar dus dat zorgt voor een fijne werksfeer. Ondanks dat ik een van de oudere collega’s ben merk je geen verschil tussen jong en oud. We zijn samen een leuke groep!

Het sociale aspect is niet alleen merkbaar met de directe collega’s, maar ook met andere collega’s zijn de lijntjes kort. Als er iets aan de hand is, staat het bedrijf voor je klaar. Zo lang je aangeeft wat je nodig hebt, zullen ze er alles aan doen om je hierbij te helpen. Zowel privé als op professioneel gebied. Hieraan kun je merken dat Bakker Transport & Warehousing voortgekomen is uit een klein familiebedrijf.

Welk moment is je het meest bijgebleven sinds je bij Bakker Transport & Warehousing werkt?

Wat enorm veel indruk op mij gemaakt heeft is het overlijden van een collega van ons. Een verdrietig moment, hij was nog erg jong. Hij was chauffeur en werd voor de uitvaart opgebaard op een van onze opleggers. Toen hebben ze hem met politiebegeleiding in colonne met allemaal Bakker vrachtwagens door Heerenveen begeleid. Ik vond het heel indrukwekkend om te zien hoe alle registers werden opengetrokken om voor een mooi afscheid te zorgen .

Logistiek medewerker worden?

Ben jij enthousiast geworden van het verhaal van Abel? Bekijk onze openstaande vacatures!