Onze mensen

Anke Huitema-Bakker

Directeur HR
Sinds 2023 ben ik werkzaam in ons familiebedrijf.

Vanaf het allereerste begin

Anke heeft Bakker Transport & Warehousing vanaf het allereerste begin meegemaakt. Na een succesvolle carrière als juriste en HR consultent voor vele MKB bedrijven, besloot ze om zich aan te sluiten bij het familiebedrijf om zich in te zetten voor HR en de verdere groei van het bedrijf. Ze deelt met ons haar ervaringen, passie voor HR en bijzondere herinneringen aan de ontwikkeling van Bakker Transport & Warehousing.

Als dochter van oprichter Anne Bakker ken je Bakker Transport al je hele leven. Hoe heb je besloten ook bij het familiebedrijf aan de slag te gaan?

Sinds februari 2023 ben ik werkzaam als directeur HR binnen ons familiebedrijf. Al voordat ik echt bij Bakker Transport & Warehousing begon, was ik er nauw bij betrokken. Mijn vader startte het bedrijf vanuit een slaapkamer toen ik nog een klein meisje was, en ik heb het zien groeien tot wat het nu is. Mijn ouders gaven me altijd veel vrijheid om zelf een studierichting te kiezen. Ik had niet de ambitie om in eerste instantie in het familiebedrijf te gaan, en besloot te gaan studeren.

Mijn studietraject was vrij lang; ik begon op de Mavo en werkte door tot ik mijn rechtenstudie aan de universiteit had afgerond. Hierna ging ik werkervaring opdoen. De afgelopen zes jaar werkte ik bij een accountantskantoor. Daar hield ik me onder andere bezig met arbeidsrechtelijke en HR zaken, zoals het adviseren in ontslag- of ziekteverzuimtrajecten van medewerkers, toepassing nieuwe wet- en regelgeving en beleidsvoering.

In de loop der jaren groeide Bakker Transport & Warehousing steeds verder, en uiteindelijk kwam de vraag of ik ook in het familiebedrijf wilde werken. Na goed nadenken besloot ik de overstap te maken. Sinds februari 2023 ben ik onderdeel geworden van de directie bij Bakker Transport & Warehousing en zal samen met Nic het spreekwoordelijke stokje overnemen van onze vader Anne Bakker. Ik kijk uit naar de uitdagingen die voor me liggen! Ik vind het bijzonder en waardevol dat Anne zijn gedrevenheid ervoor zorgt dat hij betrokken blijft. Zijn visie en kennis willen we meenemen naar de toekomst. Ik ben erg blij dat we nog samen kunnen werken een sterke basis als directie voeren met Nic (commercieel directeur) en Arjen (directeurs bedrijfsvoering). De connectie tussen HR en mijn specialisatie in mijn vorige baan is een mooie aanvulling. Ik geloof dat mijn ervaring bij het adviseren aan andere MKB bedrijven goed van pas komt om mijn functie bij Bakker Transport optimaal te kunnen uitvoeren!

Hoe ziet jouw werk bij Bakker Transport & Warehousing eruit?

Mijn functie is veelzijdig en gaat over alle aspecten van HR. Ik houd me bezig met arbeidsovereenkomsten, verzuimtrajecten, beleidsvorming en voer persoonlijke gesprekken met collega’s om te zien hoe het met hen gaat. We vinden heel belangrijk dat medewerkers zich goed voelen en hun werk op een prettige manier kunnen uitvoeren. Daarom investeren we veel tijd in het onderhouden van contact met onze medewerkers om onder andere hun behoeften in kaart te brengen.

Beleidsvorming gaat onder andere over het inspelen op nieuwe wet- en regelgeving, marktontwikkelingen maar ook over het opstellen van protocollen voor verschillende zaken, zoals social media, verzuim en ongewenst gedrag. Door de groei van het bedrijf is het nodig om ook op personeelsgebied door te blijven ontwikkelen en hier verdere vorm aan te geven.

Een ander belangrijk doel is het bespreekbaar maken van onderwerpen als vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Als directeur HR maak ik ook deel uit van het managementteam (MT). Wekelijks bespreken we samen alle lopende zaken binnen het bedrijf en leggen we belangrijke beslissingen aan elkaar voor.

Wat maakt het voor jou leuk om bij Bakker Transport te werken?

Het is voor mij heel speciaal en bijzonder om samen met mijn familie het bedrijf verder te ontwikkelen en voort te zetten. Vanuit mijn HR-positie vind ik het erg leuk om betrokken te zijn bij alle afdelingen. Ik streef ernaar om het contact met HR voor iedereen laagdrempelig te houden, zoals ons bedrijf ook is. Door zelf actief aanwezig te zijn op verschillende plekken binnen het bedrijf, onderhoud ik contact met iedereen. Tegelijkertijd hoop ik dat medewerkers het gemakkelijk vinden om met vragen of problemen bij mij aan te kloppen.

Je hebt Bakker Transport vanaf de start meegemaakt. Wat zijn jou meest bijzondere herinneringen aan het bedrijf?

Als ik nu om me heen kijk, vind ik het bijzonder om het beeld van mijn vader, in zijn eentje op die slaapkamer, terug te halen. Het bedrijf is zo enorm gegroeid dat het moeilijk voor te stellen is dat het ooit zo is begonnen. Ook koester ik de mooie herinnering waarin wij, als kinderen, de eerste paal mochten slaan bij de bouw van het bedrijf op de bestaande locatie. Eigenlijk zijn het hele proces en de bijbehorende mijlpalen voor mij een aaneensluiting van hoogtepunten.