Onze mensen

Auke Frankena

Capaciteitsplanner
De kroon op het werk was de verkiezing tot Friese Onderneming van het Jaar in 2019.

Onmisbare schakel

Ontdek het verhaal van Auke, die een onmisbare schakel is binnen Bakker Transport. In zijn veelzijdige carrière heeft hij veel verschillende verantwoordelijkheden op zich genomen, variërend van transport en warehouse tot bedrijfsvoering. Door de groei van het bedrijf heeft Auke zich ontplooid tot capaciteitsplanner, waarbij hij zijn passie voor het coördineren en plannen van het wagenpark en de medewerkers maximaal benut. Lees over zijn werk bij Bakker Transport & Warehousing en kom erachter waarom hij met zoveel enthousiasme en toewijding werkt. Ben jij geïnteresseerd in een functie in de transportwereld? Bekijk dan onze openstaande vacatures en wie weet word jij straks Aukes nieuwe collega!

Hoe ben je bij Bakker Transport & Warehousing terecht gekomen?

In 2013 werd ik gebeld door toenmalig directeur Anne Bakker voor een allround functie op kantoor. Anne en ik kenden elkaar van vroeger, toen ik expeditie manager was bij een ander bedrijf. Hier huurde ik Bakker Transport in voor het transport van levensmiddelen naar supermarkten. Een collega bij Bakker Transport & Warehousing ging in deze periode met zwangerschapsverlof en er was iemand nodig op kantoor die o.a. een deel van haar taken op kon pakken.

Wat is jouw functie bij Bakker Transport & Warehousing?

In de afgelopen 10 jaar heb ik in samenwerking met andere collega’s veel verschillende zaken opgepakt op het gebied van transport, warehouse en de bedrijfsvoering. Omdat het bedrijf nog een stuk kleiner was toen ik hier kwam vielen veel dingen die nu opgedeeld zijn in aparte functies onder mijn verantwoordelijkheid. Alles wat niet geplaatst kon worden onder de mensen in het warehouse of bij de operationele planning voor transport kwam bij mij terecht.

Omdat het bedrijf groeide werden meer taken opgedeeld in aparte functies. Sinds dit jaar is mijn functie dan ook veranderd naar capaciteitsplanner. Voor een groot deel komen mijn werkzaamheden nog steeds overeen met wat ik deed. Ik ben verantwoordelijk voor het wagenparkbeheer en zaken als urenverantwoording en vakantieplanningen voor chauffeurs. Ook het organiseren van de Code 95 opleidingen valt onder mijn takenpakket. Wat er nieuw bij is gekomen is het inplannen van de chauffeurs en het maken van de weekplanningen.

Een veelzijdige functie dus! Maar wat maakt het voor jou nou zo leuk om bij Bakker Transport & Warehousing te werken?

In mijn tijd bij Bakker Transport & Warehousing ben ik volledig vrijgelaten in mijn doen en laten. Hierdoor had ik de mogelijkheid om zelf de indeling van mijn werk te bepalen, zelf beslissingen te nemen en eigen verantwoordelijkheid te nemen. Maar bovenal zorg dragen dat iedereen, van MT tot chauffeurs en warehouse, door kan gaan met zijn of haar werk is wat mij heel veel energie geeft. Je wordt echt vrijgelaten, ze vertrouwen op jouw kunnen.

Ik haal enorm veel voldoening uit mijn werk. Hierdoor ben ik betrokken, gemotiveerd, loyaal en gedreven. Misschien soms wel een beetje te veel, maar dit haalt het werk bij Bakker Transport & Warehousing bij mij naar boven.

Wat zijn tot nu toe de leukste momenten geweest in je tijd bij Bakker Transport & Warehousing?

De groei van het bedrijf vind ik heel indrukwekkend. Het is zo snel gegaan. Van 25 chauffeurs, naar 100 chauffeurs. Van 7 warehouse medewerkers naar 30 medewerkers. Dat is een enorme groei en ik vind het heel leuk om hier een steentje aan te kunnen bijdragen.

De kroon op het werk was de verkiezing tot Friese Onderneming van het Jaar in 2019. Hiervoor hebben we enorm veel werk verzet. De weg hiernaartoe was heel erg leuk om mee te maken.

Capaciteitsplanner worden?

Ben jij enthousiast geworden van het verhaal van Auke en wil je ook aan de slag in de transportwereld? Bekijk dan onze openstaande vacatures!