Onze mensen

Björn Klijnstra

Applicatiebeheer
Begon als vrachtwagenchauffeur en doorgroeide naar applicatiebeheerder.

Als vrachtwagenchauffeur begonnen

Ontdek de loopbaan van Björn, die zijn loopbaan bij Bakker Transport & Warehousing begon als vrachtwagenchauffeur en doorgroeide naar applicatiebeheerder. Hij vertelt over zijn ontwikkeling binnen het bedrijf, zijn dagelijkse werkzaamheden als applicatiebeheerder en wat het werken bij Bakker Transport & Warehousing zo leuk maakt. Laat je inspireren door Björns verhaal en ontdek of een functie in de transportwereld iets voor jou is.

Je bent begonnen als chauffeur, hoe ben je doorgegroeid naar applicatiebeheerder?

In 2011 ging ik bij Bakker Transport & Warehousing aan de slag als vrachtwagenchauffeur. Dat heb ik ongeveer 6 jaar gedaan. Na verloop van tijd wilde ik meer weten over de technische kant en de warehousing van het bedrijf. Toen kreeg ik de kans om aan de slag te gaan als logistiek coördinator. Dit heb ik ruim 5 jaar gedaan, en sinds kort werk ik als applicatiebeheerder. Dit is heel geleidelijk gegaan, want eigenlijk pakte ik in mijn functie als logistiek coördinator langzaamaan al steeds meer taken op die bij deze functie horen.

Hoe ziet jouw dag als applicatiebeheerder eruit?

Als applicatiebeheerder verantwoordelijk voor het onderhoud en de werking van de systemen. In de praktijk betekent dit onder andere het testen van functionaliteiten en het oplossen van vraagstukken en problemen met betrekking tot de systemen.

We hebben verschillende systemen in gebruik bij Bakker om de processen aan te sturen. Als applicatiebeheerder ben ik key user voor deze systemen. Dit betekent dat ik het aanspreekpunt ben als er verbeteringen of uitbreidingen aan het systeem mogelijk zijn. 

Je bent een echte probleemoplosser dus! Wat maakt het voor jou leuk om bij Bakker Transport & Warehousing te werken?

Mijn functie daagt mij op precies de goede manier uit. Ik hou van het oplossen van vraagstukken. Mijn hersenen kraken op een goede puzzel en dan een oplossing vinden. Dit is precies wat ik doe als applicatiebeheerder. Ook de gezelligheid met collega’s en de behulpzaamheid naar elkaar toe vind ik erg leuk. Het is na alle jaren nog steeds een echt familiebedrijf. Je wordt altijd gegroet en je kunt iedereen aanspreken, ongeacht wie het is. Ondanks dat het team enorm is gegroeid in de afgelopen jaren ken je nog steeds alle collega’s bij naam.

Wat is een leuk moment bij Bakker Transport & Warehousing dat je is bijgebleven?

Het introduceren van ons nieuwe Warehouse Management Systeem is een project waar ik nog steeds erg trots op ben. Na een implementatietijd van 3 maanden zijn we in 2018 begonnen met dit systeem. We moesten veel testen, alles inrichten, kijken of alles goed gaat. Toen de overgang uiteindelijk goed ging gaf het echt een gevoel van trots dat alles probleemloos verliep. Dit was het mooiste wat ik heb beleefd bij Bakker.

Ook vond ik het in mijn tijd als chauffeur heel mooi dat ik twee keer een nieuwe vrachtwagen kreeg. Het blijft bijzonder om op een mooie, nieuwe auto te rijden met de nieuwste technieken. Daarom vind ik het ook belangrijk om altijd zuinig te zijn op het materiaal.

Aan de slag bij Bakker Transport & Warehousing?

Ben jij enthousiast geworden van het verhaal van Björn? Bekijk dan onze openstaande vacatures!