Onze mensen

Christiaan Lap

Logistiek medewerker / Terrein trekker chauffeur
Ook de nieuwjaarsborrels en personeelsfeesten vind ik altijd gezellig.

Reachtruckchauffeur

Ontdek het verhaal van onze reachtruckchauffeur Christiaan. Lees hoe hij zijn weg vond naar de wereld van transport en logistiek. Christiaan vertelt ons over zijn opleiding, de reden achter zijn keuze voor warehousing, zijn dagelijkse werkzaamheden en wat het zo leuk maakt om bij Bakker te werken. Ben je na het lezen van Christiaans verhaal geïnteresseerd in een baan als reachtruckchauffeur? Bekijk dan onze openstaande vacatures!

Hoe ben je bij Bakker Transport & Warehousing terecht gekomen?

Eerst heb ik een opleiding monteur mobiele werktuigen gedaan, met de ambitie om kraanmachinist te worden. Na verloop van tijd wilde ik toch iets anders doen. Omdat ik dingen besturen altijd al leuk vond kreeg ik het advies van school om een kijkje te nemen bij Bakker Transport & Warehousing. Ze vertelden me dat ze bij Bakker Transport & Warehousing ook mensen zochten met een trekkerrijbewijs, en die had ik al. Na een gesprek met directeur Nic Bakker kon ik vrijwel direct aan de slag. In de eerste maanden reed ik op de rangeertrekker. Ondertussen ging ik aan de slag met mijn vrachtwagenrijbewijs. 

Je hebt de opleiding voor chauffeur gedaan, maar werkt nu in warehousing. Waarom heb je deze keuze gemaakt?

Op de vrachtwagen ben je veel alleen onderweg, maar ik vind het praatje met collega’s en de gezelligheid onderling heel erg leuk. Daarom bleek het chauffeurswerk toch minder goed bij mij te passen. In het warehouse heb je veel meer contact met je collega’s. Ook vond ik de stabiliteit in werktijden bij warehousing heel fijn. Gelukkig gaf Bakker mij de mogelijkheid om een functie op deze plek in het bedrijf in te vullen.

Hoe ziet jouw dag als reachtruckchauffeur eruit?

Onze warehousing klanten geven meestal één dag van tevoren aan welke goederen ze nodig hebben. Iedere dag krijgen we hiervan bonnen waarop de nodige goederen vermeld staan. Deze pallets halen we uit de stelling en zetten we klaar zodat ze snel ingeladen kunnen worden als de vrachtwagen klaarstaat. Ook inkomende goederen zetten we op de juiste plek in het magazijn.

Wat maakt het leuk om bij Bakker Transport & Warehousing te werken?

Iedereen staat voor elkaar klaar. Een moment wat me goed is bijgebleven is dat er een keer een grote hoeveelheid potgrond geladen moest worden. Omdat een collega zich had verslapen stapte onze directeur Nic Bakker zelf op de heftruck. Ik vond het mooi dat hij ons gewoon meehielp. De klant staat altijd voorop, en dat liet hij toen ook zien.  

Ook de nieuwjaarsborrels en personeelsfeesten vind ik altijd gezellig. Gezelligheid met de collega’s, muziek en lekker eten.

Logistiek medewerker worden?

Ben jij enthousiast geworden van het verhaal van Christiaan? Bekijk onze openstaande vacatures!