Onze mensen

Gelbrich van Houten

Chauffeuse (coach)
Een onconventioneel pad bewandeld om op de plek te komen waar ze nu is.

Gepassioneerde vrachtwagenchauffeuse en chauffeurscoach

Gelbrich is gepassioneerde vrachtwagenchauffeuse en chauffeurscoach bij Bakker Transport & Warehousing. Met een achtergrond in de horeca en communicatiemanagement, heeft ze een onconventioneel pad bewandeld om op de plek te komen waar ze nu is. Met haar passie voor rijden zit ze helemaal op haar plek. Van het manoeuvreren in nauwe straatjes tot het opbouwen van relaties met klanten en collega’s, lees verder om alles te lezen over Gelbrich haar functie.

Hoe ben je bij Bakker Transport & Warehousing terecht gekomen?

Vroeger heb ik veel in de horeca gewerkt, tijdens mijn studie communicatiemanagement. Uiteindelijk kwam ik in het distributiecentrum van een supermarkt terecht. Hier heb ik via een BBL traject mijn groot rijbewijs gehaald. Na een aantal jaar werd het voor mijn situatie belangrijk dat ik meer in de weekenden kon werken en ging ik op zoek naar een andere baan. Bij Bakker Transport & Warehousing kon ik onder andere mijn werkzaamheden in de weekenden doen. Dit was voor mij op dat moment heel fijn, want dan kon ik er op de andere dagen helemaal voor mijn kinderen zijn.

Hoe ziet jouw werk als chauffeuse eruit?

Ik rijd met name ritten voor de kortere afstanden en supermarktdistributie, en hier ligt ook echt mijn passie. Bij dit werk kom je veel in kleine straatjes en moeilijk bereikbare plekken waar je echt je stuurkunsten moet laten zien. Dat vind ik erg leuk! Maar ook het sociale contact bij de verschillende locaties vind ik erg leuk. Je komt vaak terug bij dezelfde locaties en bouwt ook met de mensen die hier werken een band op.

Verder werk ik ook nog als chauffeurscoach. Omdat we in korte tijd veel zijn gegroeid is het soms lastig om met iedereen genoeg contact te houden, maar dit is wel belangrijk. Als chauffeurscoach ondersteunen we nieuwe chauffeurs bij hun opleiding, maar houden we ook contact met de ervaren chauffeurs. Ze kunnen bij ons terecht met vragen over hun werk, over de rijtijden wet en gewoon voor een goed gesprek. Ons doel is om het ‘wij’-gevoel levend te houden, en om het naleven van de regelgeving voor chauffeurs na te leven. De rijtijden wet is bijvoorbeeld best ingewikkeld, en voor sommige chauffeurs voelt dit een beetje als een straf. We proberen het leuk te maken voor collega’s om deze regels toch goed te blijven volgen. Als chauffeurscoach komt mijn communicatieopleiding vaak goed van pas.

Waarom vind jij het leuk om bij Bakker Transport & Warehousing te werken?

Bakker is een hele fijne werkplek! Ik hou van de veelzijdigheid, de afwisseling en de grote variatie aan klanten. Je krijgt echt de kans om je op verschillende vlakken te ontwikkelen. Als je iets wil, kijken ze altijd hoe ze kunnen helpen met bijvoorbeeld opleiding.

Er wordt altijd rekening gehouden met je persoonlijke situatie. Dit merkte ik direct toen ik hier aan de slag ging, toen ik nog vooral in de weekenden wilde werken. Maar ook met fysiek werk wordt rekening gehouden als je dat nodig is. Heb je bijvoorbeeld ergens last van? Dan wordt er gekeken of je tijdelijk op lichtere ritten of andere werkzaamheden ingepland kunt worden.

Wat zijn tot nu toe de leukste momenten geweest in je tijd bij Bakker Transport & Warehousing?

Elke week gebeurt er wel iets leuks of geks! Als vrouw op de vrachtwagen krijg je ook nog wel eens grappige opmerkingen. Bijvoorbeeld als ik bij een supermarkt aan het manoeuvreren ben, en de mannen zeggen ‘ik kijk wel even met je mee hoor!’. Hier kan ik altijd wel om lachen.

Daarnaast natuurlijk dat ik mijn partner heb leren kennen via Bakker Transport & Warehousing. Toen ik nog in de supermarktdistributiecentrum werkte kwam hij daar als chauffeur en sloeg de vonk over!