Onze mensen

Jennie Posthumus

Controller
Veel verantwoordelijkheid gekregen voor verschillende zaken.

Veelzijdige functie

Stap in de wereld van Jennie, die al 10 jaar bij Bakker Transport & Warehousing werkt in de veelzijdige functie van controller. Jennie kreeg de kans om haar talenten te ontwikkelen binnen de financiële afdeling en HR bij Bakker Transport & Warehousing. Ze deelt haar ervaringen over de verantwoordelijkheden binnen haar functie, de groei van het bedrijf en waarom werken bij Bakker Transport & Warehousing zo bijzonder is. Laat je inspireren door Jennie haar verhaal en ontdek of een functie bij Bakker Transport & Warehousing jouw volgende carrièrestap kan zijn.

Hoe ben je bij Bakker Transport terecht gekomen?

Inmiddels werk ik alweer 10 jaar bij Bakker Transport & Warehousing. Voordat ik hier aan de slag ging werkte ik al bijna 25 jaar bij mijn voormalig werkgever in Heerenveen. Door een overname was er hier geen plek meer voor mij en was het tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Toenmalig directeur en oprichter van Bakker Transport & Warehousing Anne benaderde mij voor een functie bij zijn bedrijf. Toen ik te horen kreeg dat ik niet bij deze werkgever kon blijven vond ik het best jammer om mijn vaste plek te verlaten, maar ik had het niet beter kunnen treffen dan bij Bakker Transport & Warehousing!

Wat mooi dat je hier zo je plek hebt gevonden! Wat houdt jouw functie bij Bakker Transport & Warehousing precies in?

Toen ik begon ging een collega van ons met zwangerschapsverlof. Ik nam deels haar taken over, zoals orders invoeren. Toen zij terugkwam werd ik verder ingewerkt op de financiële afdeling. Eerst werkte ik samen met mijn collega, maar ongeveer een half jaar na mijn komst ging hij met pensioen. In de periode die volgde ben ik veel bezig geweest met het digitaliseren en automatiseren van verschillende zaken die tot dan toe op papier gingen.

Door de groei van het bedrijf ging ik ook steeds meer HR zaken oppakken, zoals contracten en verlengingen. Inmiddels is mijn collega Anke verantwoordelijk voor de HR. Deze taken werden te veel om nog naast het administratieve werk te kunnen doen. Wel ben ik nog steeds aanwezig bij management team overleggen om notulen te maken. Ook al ben ik officieel geen onderdeel van het MT, bij onderwerpen waar ik input kan geven vanuit mijn ervaring wordt dit altijd gewaardeerd.

Waarom vind jij het leuk om bij Bakker Transport & Warehousing te werken?

In mijn functie heb ik op veel verantwoordelijkheid gekregen voor verschillende zaken. Vanaf het begin, toen Bakker Transport & Warehousing nog een stuk kleiner was, krijg ik het vertrouwen dat ik alle zaken goed kan oppakken. Door de grootte van het bedrijf inmiddels niet meer mogelijk om alles zelf op te pakken, maar het gevoel van vertrouwen blijft.

Toen ik nog veel HR zaken oppakte vond ik ook het contact met de collega’s van de verschillende afdelingen heel erg leuk. Met de komst van Anke zullen we dit samen verder voortzetten. De lijntjes zijn hier met iedereen altijd kort en iedereen is betrokken bij het bedrijf. Het is een echt familiebedrijf, dat vind ik heel mooi.

Wat zijn voor jou de hoogtepunten die je hebt meegemaakt sinds je bij Bakker Transport & Warehousing werkt?

In de jaren dat ik hier werk heb ik vier verschillende bouwfases van het bedrijf meegemaakt. Nieuwe hallen en heel veel extra ruimte. Dat blijft toch indrukwekkend. Bij het afronden van de bouw is het feest dan natuurlijk de kers op de taart.

Maar het echte hoogtepunt is voor mij de verkiezing van Friese Ondernemer van het Jaar in 2019. Het verkozen worden, de voorrondes en natuurlijk uiteindelijk de winst!

Aan de slag bij Bakker Transport & Warehousing?

Ben jij enthousiast geworden van het verhaal van Jennie? Bekijk dan al onze openstaande vacatures!