Onze mensen

Johannes Watzema

Logistiek coördinator
Verantwoordelijk voor verschillende taken, zoals documentatie en kwaliteitscontrole.

Cruciaal in het waarborgen van de klanttevredenheid

Maak kennis met onze logistiek coördinator Johannes Watzema. In 2017 maakte hij de overstap naar Bakker Transport & Warehousing. Zijn rol is cruciaal in het waarborgen van de klanttevredenheid – van het moment dat pallets worden aangemeld tot hun vertrek uit het magazijn. Als logistiek coördinator is Johannes verantwoordelijk voor verschillende taken, zoals documentatie en kwaliteitscontrole. Daarnaast werkt hij ook nauw samen met klanten, een aspect van zijn werk dat hem enorm veel voldoening geeft. Benieuwd naar Johannes zijn werk? Lees het interview om meer te leren over zijn functie.

Hoe ben je bij Bakker Transport & Warehousing terecht gekomen?

Voor ik in 2017 bij Bakker aan de slag ging werkte ik voor een ander bedrijf in het magazijn. Ik wilde graag verder groeien in mijn functie, maar ook meewerken aan het verbeteren van de processen in het magazijn. Omdat hier niet echt ruimte voor was besloot ik op zoek te gaan naar een andere uitdaging. Die vond ik bij Bakker Transport & Warehousing.

Er kwam een grote nieuwe klant bij voor Bakker Transport & Warehousing waar veel werk op het gebied van orderpicken bij kwam kijken. Ik kon dus gelijk met een leuke uitdaging aan de slag.

Hoe ziet een dag in jouw werk eruit?

Mijn werk is eigenlijk het ontzorgen van de klanten. Vanaf het moment dat zij de pallets bij ons aanmelden tot het vertrek vanuit ons warehouse, en alles hier tussenin. Ik zorg dat alle documentatie klopt en dat de nodige controles voor producten gedaan en geregistreerd worden. Een controle kan onder andere gaan over hygiëne of de inhoud van de vracht. We kijken dan bijvoorbeeld naar sporen van ongedierte, maar ook of er allergenen in de goederen zitten. Vinden we sporen van ongedierte of is er een andere reden dat de vracht afgekeurd wordt? Dan gaat de vracht retour.

Voor vrachten die de deur uit gaan zorgen we dat de juiste goederen klaarstaan, met het nodige papierwerk. Dit verschilt per vracht, voor vrachten naar het buitenland heb je bijvoorbeeld ook douane formulieren nodig. Eigenlijk zijn wij het vangnet om de fouten te voorkomen en er tussenuit te halen, voor inkomende en uitgaande goederen.

Waarom vind jij het leuk om bij Bakker Transport & Warehousing te werken?

In mijn functie ben ik de connectie tussen Bakker Transport & Warehousing en de klant. Het opbouwen van de band met klanten vind ik erg leuk, dat is mij echt op het lijf geschreven. Ook krijg ik alle ruimte om zaken op te pakken en in te richten zoals ik denk dat dat goed is, zoals het orderpicken.

Verder vond ik het heel fijn om te merken dat ik geen nummer was toen ik hier kwam werken. Dat had ik niet eerder op deze manier ervaren. Het is een echt ‘ons kent ons’ gevoel. Bij iedereen is er wel eens iets aan de hand, en daar wordt ook ruimte voor gegeven. Toen ik tijdens de corona periode veel heen en weer moest reizen vanwege de noodopvang voor mijn kinderen werd hierin meegedacht en werden er mogelijkheden geboden om voor een goede balans tussen privé en werk te zorgen.

Wat zijn tot nu toe de leukste momenten geweest in je tijd bij Bakker Transport

Er is een klant van ons met wie ik veel contact heb. Een tijdje geleden kreeg ik een heel mooi compliment van hen. Ze zeiden dat ze me eigenlijk meer zien als een eigen medewerker, dan iemand van Bakker Transport & Warehousing. Toen ik bij hen op locatie kwam wist ook iedereen wie ik was. Zo’n band opbouwen met een klant vind ik heel mooi!

In mijn eerste weken hier vond ik het ook erg leuk om mee te lopen op alle locaties. In deze periode was er een storing bij een klant, waardoor veel goederen die al klaargezet waren voor het weekend terug de stellingen in moesten. Met zijn allen zetten we de schouders eronder en losten we het op. Toen ik thuis kwam zag ik dat we allemaal een berichtje hadden gekregen om de mensen die hadden geholpen te bedanken. De waardering die wordt uitgesproken voor dit werk doet iedereen goed!