Onze mensen

Tsjerk Andries Hoekstra

Logistiek teamleider
Ik ben begonnen vanuit een werken-leren traject om chauffeur te worden.

Doorgroeien

Duik in de carrière van Tsjerk Andries, die van chauffeur in opleiding uitgroeide tot logistiek teamleider bij Bakker Transport & Warehousing. In dit interview deelt Tsjerk zijn ervaringen tijdens zijn opleiding, zijn groeipad binnen ons bedrijf en zijn dagelijkse werkzaamheden als logistiek teamleider. Ontdek wat het werken bij Bakker Transport & Warehousing zo leuk maakt en hoe Tsjerk zijn passie voor het logistieke vak heeft ontwikkeld. Voel jij je aangesproken door Tsjerks verhaal en zie je jezelf in een rol als logistiek teamleider? Bekijk dan zeker onze openstaande vacatures!

Hoe ben je bij Bakker Transport terecht gekomen?

Ik ben begonnen vanuit een werken-leren traject om chauffeur te worden toen ik 17 jaar was. Deze opleiding duurt normaal 2 jaar, maar omdat ik al een vooropleiding logistiek medewerker had kon ik het binnen 1 jaar versneld afronden.

Hoe heb je deze tijd tijdens je opleiding ervaren?

Heel leuk! Een mooi moment wat ik me nog herinner is dat ik al snel een keer alleen op een vrachtwagen een rit mocht doen naar Eindhoven. Tegenwoordig krijgen nieuwe chauffeurs altijd een mentorchauffeur. Vroeger was dit nog niet zo. Ik mocht er dus alleen op uit, terwijl ik nog best veel moest leren over bepaalde kneepjes van het vak. Toen heb ik mijn vader meegevraagd, die ook chauffeur was. Dit is altijd een mooie herinnering! En het laat ook precies zien hoe Bakker Transport & Warehousing als bedrijf is, je krijgt veel vertrouwen in het uitvoeren van je werk.

Inmiddels ben je doorgegroeid naar logistiek teamleider. Hoe zag de weg hier naartoe eruit?

Na een aantal jaar als logistiek medewerker te hebben gewerkt kreeg ik de vraag van Bakker Transport & Warehousing of ik aan de slag wilde op de transportplanning. Omdat ik het werk als logistiek medewerker nog te leuk vond heb ik dit in eerste instantie afgewezen. Ongeveer een jaar daarna was het door omstandigheden nodig dat ik een tijdje inviel als voorman.

Toen Bakker ging uitbreiden werd me gevraagd of ik geïnteresseerd was om logistiek voorman te worden. Dit rolde uit tot een combinatie functie tussen logistiek coördinator en logistiek voorman. In de praktijk betekende dit dat ik een deel van mijn tijd op kantoor zat, en een deel van de tijd in de loods was als aanspreekpunt. Door de groei die volgde in de jaren daarna kon ik uiteindelijk een volledige kantoorfunctie als logistiek coördinator oppakken. Dit heb ik ongeveer 5 jaar gedaan, tot Bakker Transport & Warehousing vorig jaar bij mij kwam met de vraag of ik logistiek teamleider wilde worden.

Naast de praktijkervaring heb ik ook tijdens mijn werk nog een opleiding logistiek teamleider en een cursus logistiek management gevolgd. Het voelt goed om doorgegroeid te zijn in deze functie, omdat ik door de jaren heen zelf ook veel praktijkervaring heb opgedaan. De praktijkervaring ondersteund door deze extra opleidingen zijn heel waardevol.

Hoe ziet jouw dag als logistiek teamleider eruit?

Als logistiek teamleider ben ik verantwoordelijk voor de afwerking van de logistieke processen van ons bedrijf. Hierbij kun je denken aan het verbeteren van processen en zorgen dat de goederen van de klant in de juiste handen zijn. Iedere hal heeft een eigen logistiek voorman. Zij zorgen samen met hun collega’s dat de werkzaamheden worden uitgevoerd. Voor de logistiek voorman van iedere hal ben ik het aanspreekpunt. Iedere dag probeer ik in alle hallen even langs te gaan om te kijken hoe het met de collega’s gaat en of alles op rolletjes loopt. Het sociale aspect hiervan vind ik heel belangrijk.

Waarom vind jij het leuk om bij Bakker Transport & Warehousing te werken?

Bakker Transport & Warehousing is een echt familiebedrijf. Hierdoor is er weinig gevoel van hiërarchie en is iedereen makkelijk te benaderen. Ook vind ik het fijn dat je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt om je functie uit te voeren. Logistiek is heel veranderlijk. Er zijn vaak onverwachte situaties of omstandigheden waar je op in moet spelen. Het vertrouwen op de verantwoordelijkheid van de medewerkers in deze situaties is groot. Je doet alles in overleg, maar wel altijd met vertrouwen. Het motto is: als we het doen, willen we het goed doen.

Wat zijn tot nu toe de leukste momenten geweest in je tijd bij Bakker Transport?

De uitbreiding van de nieuwe warehouses vind ik altijd weer indrukwekkend. Tijdens de nieuwbouw worden medewerkers altijd betrokken bij de voortgang en tijdens de opening vieren we altijd een feestje.

Ook het opleiden van nieuwe mensen vind ik leuk. Zelf kwam ik al jong hier binnen, maar nu begeleid ik vaak mensen die via een werken-leren traject binnen komen op 16- of 17-jarige leeftijd. Het is heel mooi om deze mensen te zien groeien in het logistiek vak, op sociaal gebied en om te zien dat ze trots worden op het vak.

Logistiek medewerker worden?

Ben jij enthousiast geworden van het verhaal van Tsjerk Andries en zoek je jouw nieuwe uitdaging in de logistiek? Bekijk onze openstaande vacatures!